This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Törököt fogtam

Csodálatos levelet hozott a the guardian tegnap délelőtt! Ha kínosan érzed magad Szíjjártó Péter külpolitikai tárgyú magánlevelezését olvasva, mert az intimszférájának ilyen mélységű részletei nem tartoznak rád, megnyugtatlak: ez itt nem történhet meg.

Recep “Szulejmán volt a jelem az óvodában” Tayip Erdogan szívhez szóló, humanista kiáltványát, szelíd dorgálását, és bölcs figyelmeztetését olvasva az ember először áprilisi tréfára gyanakszik, aztán a düh csőtörésszerűen szakítja fel az öntudat aszfaltját, végül a szartengerben elképedten állva hirtelen csodálatot érzel az arcátlanság remekműve előtt.

Advertisement

Nincs az Rogán Antalba ültetett Szanyi Tibor, aki az álszentséget ennél magasabb szinten tudná művelni, ezt több mint, politika: több mint szépirodalom, ez a világpolitika legcsodálatosabb fizetési felszólítása.

Részleteket ebből bűn kiemelni, olvassátok!

A levélhez csak lazán kapcsolódik, de Földes András személyesen tapasztalta meg azt, ami hónapok óta nyilvánvaló: a törökök évi 6 milliárd euro-ért megverik és lelövik a menekülteket és a migránsokat a határon.

Advertisement

Vajon ki lesz az első újságíró, aki le meri írni, hogy mindezt a 21. század terézanyája, a német kancellár kérésére teszi?

Share This Story

Get our newsletter