This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tankkal megyünk a jégre.

Na ezt, én már nem akarom elhinni! De most, hogy a VS.hu (és az Index)is leadott egy háttérinterjúkkal tűzdelt cikket a szeptember 15-től várható kormányzati lépésekről, kezd szűkülni a gyomrom. Adja az ég, hogy ne így legyen, mert akkor a következő tíz évben nem a Parlament lesz az ikonikus Magyarország kép, hanem kb. ez.

Illustration for article titled Tankkal megyünk a jégre.
Advertisement

Nem akarok a részletekbe belemenni, olvasd itt, vagy itt. Foglalkozzunk azzal, miért is szörnyű, ostoba és öngyilkos elképzelés. A nyilvánvaló embertelenségen túl, amit most még képtelen vagyok megemészteni, a következők miatt.

- meghazudtolja az elmúlt hetek kommunikációját, ami a kerítést a rend és az ellenőrzött határbelépés eszközének tekintette. A félelem nagy úr, de a zavar és a hazugság lelepleződése sem lebecsülendő.

Advertisement

- Októbertől minden menekültügyi szakember becslése szerint jelentősen csökken a menekültek/migránsok száma, egyszerűen azért, mert kevesen kockáztatják a kihűlést. Tehát jó esély van arra, hogy, átmenetileg ugyan, de magától is kezelhetővé válik a probléma.

- a kormányt már most náci rezsimhez hasonlítják a nemzetközi sajtóban. A kerítésen át, vagy táborból kitörő gumilövedékkel, könnygázzal lőtt véres könnyes gyerekek fotói láttán a teljes európai sajtó tombolva fogja követelni, hogy bunkósbottal üssenek minket agyon. A Fidesz hazai tapasztalataival ellentétben őket nem csak kordában nem lehet tartani, de valós nyomást gyakorolnak a kormányokra.

Advertisement

- ha sikerül is a kormány terve, azzal csak a saját terhünkön enyhítünk, Európán a legkevésbé sem. A menekültek regisztrációjával ellentétben, ezzel semmi olyan szívességet nem teszünk Németországnak, amiért elnéznék nekünk a kötözködéseinket.Paradox módon, abban pillanatban, ahogy elkerülnek minket a menekültek, a helyzet kezelésében eddig játszott szerepünk is leértékelődik.

- Viktor lehetőséget lát az európai polgárok ki nem mondott félelmeiben, az európai vezetők veszélyt. Rövid távon nem az a kérdés, kinek van igaza. A most hatalmon lévő európai vezetők számára minden politikai agenda, amely ezt a félelmet legitimálja, a veszélyt növeli és ezzel a pozícióikat fenyegeti. Minél erősebb lesz a nyomás Viktor részéről annál érdekeltebbek lesznek “eltenni őt láb alól”.

Advertisement

- az Európa valódi érdekeit képviselő, határozott politikus és a véreskezű rohadék imázsa között egy ilyen helyzetben nagyon vékony a határ a közvéleményben. Könnyen lehet, hogy egy olyan kép lendíti át, mint ami a Vietnami háborúról készült és a kontextus akkor már lényegtelen. A nemzetközi sajtó, de az európai politika sem lesz érdekelt árnyalni a képet, a fent felsorolt okok miatt. Megint csak paradox, de az ilyen hangulatfordító kép(ek) óriási segítség lenne a nyugati mainstream politikának, de köszönet helyett apró darabokra fogják tépni a végképp páriává lett magyar kormányt.

Share This Story

Get our newsletter