Kurva vesz√©lyes addikci√≥ a grafom√°nia, rem√©lem gyorsan lej√∂v√∂k r√≥la, de most megint k√©nytelen vagyok a No 1 t√©m√°r√≥l √≠rni, mert megint k√ľlpolitikai l√°tom√°som t√°madt (a h√°tt√©rben a k√ľl√∂nv√©lem√©ny megy, hogy ez j√≥ jel vagy sem, nem tudom).

Az van, hogy Viktor ak√°rmekkora √©rz√©ketlen paraszt, a helyzetfelismerŇĎ k√©pess√©ge, fŇĎleg √©les helyzetben, val√≥sz√≠nŇĪleg jobb, mint a k√≠m√©letlen√ľl durva (+ f√©l%, vagy +1%) minim√°lb√©r t√°rgyal√°sokon edzŇĎd√∂tt nyugati koll√©g√°inak. Ha m√°st nem, az√©rt, mert szeret mag√°nak √©les helyzeteket csin√°lni. Az osztr√°kok eg√©szen h√©tfŇĎig k√©nyelmes t√°volb√≥l osztott√°k az √©szt, azt√°n a k√©t be√©rkezŇĎ (de N√©metorsz√°gba tart√≥) menek√ľltekkel t√∂m√∂tt RailjettŇĎl a schengeni hat√°rok ŇĎrizete hirtelen sokkal fontosabb lett az emberi jogokn√°l.

KeddtŇĎl Cs√ľt√∂rt√∂kig ugyan sz√ľlettek megvetŇĎ cikkek a magyar m√≥dir√≥l (gyakran joggal), azt√°n p√©nteken amikor a menek√ľltek a Keletin√©l nyakukba vett√©k az osztr√°k hat√°rt, a schengeni egyezm√©ny csendben v√©gleg kim√ļlt.

Magyarorsz√°g ettŇĎl a pillanatt√≥l k√©ptelen nemhogy feltart√≥ztatni, de legal√°bb sz√°mba venni, regisztr√°lni a t√∂megeket. J√≥zan √©sszel senki sem v√°rhatja, gondolhatja, hogy a magyar hat√≥s√°gok erŇĎszakkal k√©nyszer√≠tik majd t√°borokba ŇĎket, ezt politikai √©s PR szempontok alapj√°n sem tenn√©k meg, de tal√°n (rem√©lem) m√©g gusztusuk sincs hozz√°.

Magyarorsz√°g elesett √©s a labda mostant√≥l az osztr√°k hat√°rn√°l pattog. Ott, ahol k√©t megvetŇĎ sercint√©s k√∂z√∂tt, az osztr√°k kancell√°r azon s√©rtŇĎdik meg b+, hogy nem n√©gy, de hatezer menek√ľltet kell √°tengedni√ľk magukon, verdammt, was f√ľr ein krise! Ha rosszul d√∂ntenek, az √°tmeneti hat√°rz√°r mostant√≥l 3-4 naponta ny√≠lik majd √ļjra, ahogy a menek√ľltek a sajt√≥ √©s a makul√°tlan osztr√°k im√°zs sz√°m√°ra elviselhetetlen mennyis√©gŇĪre torl√≥dnak Hegyeshalomn√°l. Ha viszont rosszul d√∂ntenek, beengedik ŇĎket √©s im√°dkozhatnak, hogy a n√©met korm√°ny ne Passau elŇĎtt h√ļzza meg a pap√≠rmentes menek√ľltek elŇĎtt a hat√°rt. Csak, am√≠g rendesen lajstromba nem veszik ŇĎket inst√°lom.

Advertisement

Egy h√©t m√ļlva nem Budapesten lesz a vil√°g szeme, hanem B√©csen.