This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kütyüajánló: autós transzmitter

Évek óta rendszeresen rendelek egy csomó hasznos, és értelmetlen baromságot Kínából az ebay-n és az aliexpress-en keresztül, alkalmanként néhányat megosztok itt egy rövid leírással.

Ha nincs ebay és vagy aliexpress accountod, súlyos pénzeket fizetsz ki feleslegesen, hiszen a hazai boltokban forgalmazott alsó és középkategóriás műszaki, számítástechnikai cuccok 99%-át ott gyártják. A különbség az ÁFA, nagy és kisker árrés, egy SD kártya esetén pedig ezt még az adathordozókra rávert jogdíj is növeli. A boltokon a tengeri szállítás sem sokat segít, a kínai postát az állam keményen támogatja az export pörgetése érdekében. Így fordulhat elő, hogy olcsóbban jutsz valami kis kütyühöz Kínából ideröptetve, mint amennyiért egy szimpla levelet Szentendrére postáznál.

Advertisement

Nem adócsalás, nem ámítás: 40$-ig legálisan veszel mindent, és a drágább dolgokra sem mindig veti ki hálóját a vám éber őre.

A mai nap slágerterméke a rádiós fm transzmitter. Nem az unalomig ismert szivargyújtóba dugós, mp3 lejátszós fajta, az a pocsék hangminőség mellett hetek, hónapok alatt tönkre megy.

Advertisement
Illustration for article titled Kütyüajánló: autós transzmitter

A képen látható rádiós kütyü egyetlen dolgot csinál, de azt rendesen: a telefon fülhallgató kimenetébe dugva, a lejátszott zenét egy tetszőleg beállított frekvencián sugározza az autód rádiójába. Ha nincs hang, vagy USB bemenet az autórádióban, messze ez a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás a saját zene hallgatására.

Advertisement

Titkos funkciója: autós kihangosítóként is tökéletesen működik.

Mindezt, postával együtt 900 magyar forintért.

Share This Story

Get our newsletter