forr√°s: 444.hu (intsa be√°gyaz√°s nem mŇĪk√∂dik)

Minap Cattani kolléga pendített meg a csodálatos osztrák verés után valamit, ami engem régóta foglalkoztat.

Az osztr√°kok elleni gyŇĎzelem nem csak egy meccs volt, hanem egy √∂nbizalm√°t vesz√≠tett, j√∂vŇĎbe vetett hit n√©lk√ľli nemzet gyŇĎzelme.

Hogy a fen√©be hathat egy a nemzetk√∂zi foci cs√ļcsair√≥l n√©zve vicces csoportk√∂r gyŇĎzelem √©s egy ann√°l is jelent√©ktelenebb izlandi d√∂ntetlen ilyen katartikus felszabad√≠t√≥ erŇĎvel, mi√©rt √∂lelkeztek kigy√ļrt kopaszok a rendŇĎr√∂kkel, mindenki mindenkivel. Mi hi√°nyzott ehhez az elm√ļlt 25 √©vben? Nan√°, hogy nem csak a focir√≥l besz√©l√ľnk.

Mondjatok egy olyan k√∂z√∂s √∂nfeledt pillanatot, egy olyan √©p√ľletet, esem√©nyt, amire egy√ľtt j√≥ sz√≠vvel eml√©kez√ľnk vissza! Vagy egyszerŇĪen csak sorolj√°tok a politika, a kult√ļra, a sport legfontosabb pillanatait. Az emblematikus √©p√ľleteinket!

Advertisement

Az elm√ļlt 25 √©v legszimbolikusabb pillanata az ŇĎsz√∂di besz√©d, a jelk√©pes √©p√ľlete a 4-es metr√≥, sportesem√©nye pedig a hatnull. Az ut√≥bbi hi√°ba l√≥g t√ļl a korszakon, a hat√°sa a mai napig √©l. Nem tetszik? Mondjatok m√°st! Az jobb? Ezek a mi √©let√ľnk, a mi munk√°nk teljes√≠tm√©ny√©nek jelk√©pei. Nem ap√°ink√©, nem nagyap√°ink√© √©s nem is a gyermekeink√©. Igazs√°gtalan, de ezek k√∂tnek √∂ssze minket. Ezek adj√°k ki valahol a mi nemzet√ľnket, a haz√°nkat.

Ahol a kudarc a k√∂z√∂s szimb√≥lum, ott gyanakv√°s van, ahol gyanakv√°s van, ott felelŇĎs√∂ket keres√ľnk. M√°sokban keress√ľk, a m√°sikban keress√ľk az ok√°t. A k√ľl√∂nbs√©gekben. Magunkban nem keress√ľk, mert nincs ember, aki ezt meg√©rdemeltnek gondolja. Nem keress√ľk magunkban, mert ezt a terhet egymagunkban nem is lehet felv√°llalni.

Advertisement

Teh√°t akkor hib√°sak a zsid√≥k, √©s hib√°sak horthyst√°k (az a zsid√≥, √©s az a horthysta, akire mondom), hib√°sak az √∂regek a nyugd√≠jukkal, √©s a fiatalok, akik lust√°k. A bilderberg csoport a hib√°s, √©s a m√ļltba r√©vedŇĎ jobbosok, meg a haza√°rul√≥ liber√°lisok.

Valakinek ezt el kellett basznia, az fix.

Ahol a kudarc a k√∂z√∂s szimb√≥lum, ott tal√°n m√°r semmit nem mer tenni az, akinek k√©ne. Lehet, hogy a m√ļltba menek√ľl, lehet hogy a saj√°t k√∂r√©be, √©s lehet hogy k√ľlf√∂ldre. Vagy mindenen √°tg√°zol az√©rt, hogy kiszakadjon belŇĎle, vagy az orsz√°got kiszak√≠tsa ebbŇĎl.

Advertisement

Nem sz√°m√≠t. M√°r nem √©rtj√ľk mi√©rt csin√°lja a m√°sik. Van, aki most sem √©rti mi k√∂ze, mi k√∂z√ľnk van nek√ľnk, ahhoz a 11 sr√°choz.