This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Codariocalyx motorius

A bizarr növények sorozat úttörője a Codariocalyx motorius, egy tulajdonképpen meglehetősen unalmas trópusi cserje Délkelet-Ázsiából. Úgy néz ki mint, amit az árokparton is szedhetnél, nem terem egzotikus gyümölcsöt, nem eszik legyet. Mivel trópusi, még csak a kertbe sem ültetheted.

Illustration for article titled iCodariocalyx motorius/i
Advertisement

Egyetlen specialitása van, de az kiemeli a növényvilágból. Mozog! Ráadásul zenére mozog, tehát tulajdonképpen táncol. Ez is az egyik neve, dancing plant, a másik meg a Távíró növény. Az utóbbit azért kapta, mert a levelek a fényt keresve maguktól is mozognak körbe, mint a szemafor, de sokkal lassabban, mint amikor egy 200 wattos hangfalból ráengeded az Enter Sandmant.

A levelek ilyenkor visszafogott pogózásba kezdenek, leginkább egy fesztivál reggeli belassult after partijára emlékeztet a látvány. A tapasztalatom szerint viszont semmi zenei ízlése nincs, ugyanolyan lelkesen csápol Kozsóra, mint a Stones Gimme Shelter-ére. A növény nálunk viszonylag ismeretlen, pedig már Darwin is értekezett róla a 19 században.

Advertisement

Trópusi létére nem bírja ha vízben áll, az enyém is így döglött meg. Ebay-n beszerezhető.

Share This Story

Get our newsletter